L’Assemblea Col·labora amb D-Recerca i Doctorands Diagonal per Impulsar l’Impugnació dels Preus de Doctorat

Aquest es el tercer any que patim uns preus injustos i abusius a l’hora de formalitzar la matrícula del doctorat, que no tenen cap justificació més enllà de l’afan recaptador per pagar el deute generat, moltes vegades de forma opaca i irregular, a les universitats. Veient que no hi ha cap voluntat, ni per part de les universitats ni de les administracions, de corregir aquesta greu situació, des de l’Assemblea portem uns mesos treballant en la línia d’actuar sobre la base legislativa que permet aquest abús, en concret sobre el decret de preus que cada any dicta la Generalitat. Una vegada publicat el decret el passat 12 de Juliol, només restava la possibilitat d’impugnar-lo per la via contenciosa administrativa.

Des de l’Assemblea es va proposar a altres col·lectius de investigadores i investigadors novells de endegar aquesta via judicial. En conseqüència, la Associació de Doctorands i Becaris de Recerca de Catalunya (D-Recerca) va acordar personar-se per impugnar el decret, amb el suport de l’Assemblea i de Doctorands Diagonal.

Actualment ja s’ha iniciat el procés d’impugnació i s’estan portant a terme campanyes de difusió i recol·lecció dels fons necessaris per fer front al cost del procediment (estimat inicialment en un mínim de 4.000€), sota la denominació comuna de “Tombem el Decret”. Podeu trobar més informació sobre el procés d’impugnació, les campanyes i la manera en que totes i tots podem col·laborar al bloc creat per aquesta acció:

tombemeldecret.wordpress.com

i també a l’apartat “Vols Col·laborar” d’aquest mateix bloc.

Es important comentar que D-Recerca no pot generar pèrdues i, per tant, les persones que van acordar interposar el recurs d’impugnació s’han compromès personalment a assumir les despeses generades que no es puguin cobrir amb el que es recol·lecti amb les campanyes.

  1. Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: