Retorn de les retallades del 5% al personal FPI i FPU

Després de la notícia que a la UPF havien aconseguit recuperar el 5% retallat, des de l’Assemblea vam impulsar una campanya per sol·licitar a l’Àrea de Personal Acadèmic de la UAB perquè es retornés el 5% del sou que s’havia retingut als investigadors predoctorals en fase de contracte des de juny de 2010. Recentment, diversos afectats han rebut el següent correu on s’especifica que els treballadors amb contracte FPU o FPI rebran dos pagaments a la nòmina de juny: un corresponent a la nòmina normal i l’altre amb l’import retingut des de gener de 2011.

Benvolgudes i benvolguts,

Havent detectat un error en l’aplicació de la reducció salarial del 5%
derivada del Real Decret Llei 8/2010, us informem que a la propera
nòmina del mes de juny es regularitzarà aquest error retornant la
quantitat retinguda des de la publicació de la nova convocatòria.

Per aquest motiu, aquest mes de juny rebreu dos ingressos, un amb
l’import dels endarreriments i un altre amb la nòmina corresponent al
mes de juny.

Retem a la vostra disposició per a qualsevol dubte i/o aclariment.

Cordialment,

Àrea de Personal Acadèmic

Universitat Autònoma de Barcelona

Hem pogut confirmar per telèfon amb l’Àrea de Personal Acadèmic que aquesta decisió es farà efectiva a tots els afectats que tenien nòmines FPU o FPI retallades entre gener de 2011 i juny de 2012, i que a partir d’ara es cobrarà el sou íntegre, hagin rebut o no el correu i tinguin o no contracte actualment. Tot i això, alguns dels afectats poden no haver rebut el correu, i per tant us demanem que ho feu arribar a tothom a qui pugui interessar.

L’argument que han acceptat des de l’Àrea de Personal Acadèmic és que la nova convocatòria de gener de 2011 actualitzava el sou mínim i per tant deixava sense efecte la retallada. Tanmateix, nosaltres pensem, tal i com està argumentat a l’informe que vam elaborar fa un any, que la retallada del 5% tampoc no hauria d’afectar les nòmines de juny de 2010 a desembre de 2010. Per tot això, quan tinguem resposta escrita a les sol·licituds que vam presentar, i si és negativa, tenim intenció de presentar un recurs d’alçada. Qualsevol afectat amb nòmina entre juny de 2010 i desembre de 2010 es pot posar en contacte amb nosaltres (via blog, twitter, facebook o correu electrònic) per a coordinar-nos.

Anuncis

, ,

 1. #1 by JoanEnric on Setembre 1, 2012 - 20:32

  sabeu si la gent amb beca PIF i altres tipus de beques doctorals també tenen dret a que se’ls hi retorni el 5% ? Gràcies avançades

  • #2 by marti on Setembre 4, 2012 - 13:39

   L’únic argument que ha acceptat fins ara la UAB per retornar el 5% és que la nova convocatòria de gener de 2011 de la FPU i la FPI actualitzava el sou mínim i per tant deixava sense efecte la retallada. En el cas de les PIF no es pot utilitzar aquest argument perquè la UAB va modificar la convocatòria per incloure la retallada del sou (ho vam recriminar a la comissió corresponent) i respecte d’altres ajuts depèn de si la convocatòria ha estat modificada o no.

   Evidentment, hi ha molts més arguments que aquest per a demanar el retorn, els pots consultar en aquest arxiu i fer la sol·licitud a l’Àrea de Personal Acadèmic (via Registre General de la UAB, així estan obligats a respondre). Si el fas i vols, ens en pots enviar una còpia i així altres afectats ho poden aprofitar.

   • #3 by JoanEnric on Setembre 4, 2012 - 13:41

    Moltes gràcies. Així ho faré! salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: