L’Assemblea presenta un Memorial de Greuges i Propostes per resoldre’ls a la Candidata i Candidats a Rectora o Rector de la UAB

En l’àmbit de la campanya electoral per les eleccions a Rectora o Rector de la UAB, que tindran lloc el proper 24 de Maig, l’Assemblea ha presentat un Memorial dels Principals Greuges que patim el conjunt de doctorandes i doctorands de la UAB com a membres d’un col·lectiu professional que encara no és plenament reconegut. L’el·laboració del Memorial s’ha dut a terme en base tant a les problemàtiques que ha treballat l’Assemblea en els darrers mesos, com a les identificades recentment a partir de l’anàlisi de l’enquesta sobre la Situació Socioeconòmica de Doctorandes i Doctorands de la UAB 2011. Per cada greuge es detalla una proposta a la candidata i candidats per procedir a la seva resolució en cas de resultar elegida o elegit.

El document presentat es pot consultar al següent enllaç, podeu fer comentaris i propostes a través dels mitjans de contacte habituals de l’Assemblea.

El passat dimarts 15 de Maig, una representació de l’Assemblea va fer entrega del Memorial a la candidata i candidats amb ocasió del debat organitzat per l’Associació d’Amics de la UAB al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Anuncis
 1. #1 by alex on Mai 14, 2012 - 15:23

  molt ben fet!

 2. #2 by Jordi Estevez on Mai 27, 2012 - 12:05

  Benvolguts i benvolgudes membres de l’Assemblea de Tercer Cicle

  Com a futurible vicerector de recerca i donat que és en aquest àmbit en el que cau molta de la vostra problemàtica, us vull respondre personalment a les qüestions que plantegeu en el vostre correu i que heu reflectit en el vostre blog.
  Com compendreu, aquest darrers dies de la segona volta acabant de perfilar moltes coses i actes. No tindré cap inconvenient en reunir-me amb vosaltres i amb qualsevol col.lectiu de FPI i FPU que també tenen reivindicacions i greuges comparatives greus. Això ho farem tant si guanyem la final com si perdem, doncs la nostra voluntat de canvi no s’aturarà el dia 1 de juny. El que ha posat de manifest la dinàmica d’aquest curs acadèmic i polític, i també el resultat de la primera volta de les eleccions al rectorat, és que la situació interna i externa de la UAB ha arribat a ser molt complexa i no hi ha cap Superman ni candidatura que tingui la solució immediata a tots el problemes. Si us digués que això està resolt o dir que sí a totes les reivindicacions que s’estan fent des de tots el àmbits seria una mentida i una irresponsabilitat.
  Si hem arribat a aquest punt és d’una banda pel seguidisme que hi ha hagut per part dels nostres representants davant la casta política i d’altra banda per unes formes de govern tecnocràtic i allunyat de la gent i dels seus problemes concrets.
  Aixó es justament el que volem canviar amb la nostra candidatura. Hem acceptat aquest repte per representar a tota la nostra gent de la UAB i les seves legítimes aspiracions, i no per imposar el nostre criteri o els d’altri, ni per respondre davant interessos externs, espuris i opacs.
  Dit això anem al gra:
  -Primer us he d’agrair la vostra tasca d’avaluació comparativa dels quatre candidats. Com heu remarcat, hem tingut en compte el vostre col·lectiu, com ho hem fet especialment amb el de les persones amb una situació “de risc” o les més febles.
  -Segon, com heu vist és molt difícil des d’una altra perspectiva copsar tota la complexitat de cada situació. Les aproximacions macroeconòmiques poden ser útils però no resolen els problemes de les microeconomies de cada persona o col·lectiu. És per això que la nostra candidatura no prendrà cap decisió que afecti un col·lectiu sense haver parlat amb les persones i col·lectius implicats, analitzat conjuntament totes i cadascuna de les implicacions i situacions i consensuar la millor solució pel bé comú. Per això considerem imprescindible que tothom pugui accedir d’una manera clara i senzilla a TOTA LA INFORMACIÓ RELLEVANT.
  -Tercer. Malgrat que hem fet una primera quantificació de la situació econòmica de la UAB, molta informació econòmica és opaca. Ara mateix (i si el govern de la Generalitat no surt amb noves genialitats i retallades) ens veiem en capacitat de resoldre les qüestions que hem afirmat en el nostre programa. Personalment a mi m’ha molestat molt la qüestió (greuge 7) de les taxes a les persones extracomunitàries (que, oh casualitat!) moltes vegades provenen de països menys afavorits). A banda d’això, altres punts vostres tenen un caràcter econòmic el cost dels quals haurem d’avaluar amb vosaltres. Altres afecten igualment a la resta de la nostra comunitat (greuge 5 i en certes maneres la greuge 2).
  Altres (p.e. greuge 3 o greuge 1) són, com a mínim, a-legals i el gabinet jurídic haurà d’informar i actuarem en conseqüència.
  -Quart. Pel que fa a d’altres qüestions no estrictament econòmiques podem posar-nos ràpidament d’acord. P.e. el greuge número 4. Una cosa és desenvolupar-vos en la pràctica docent que és imprescindible per a la vostra carrera, i una altra és assumir una càrrega docent superior a la reglamentada o que sigui incompatible amb la vostra primera obligació de acabar la vostra tesi en el temps previst. En aquest aspecte el problema l’haurem de lligar amb la nostra ferma voluntat de no retallar PDI.
  -Cinquè. Més enllà dels greuges que plantegeu hi ha moltes altres qüestions que potser no heu considerat tan urgents però que probablement també podríem discutir: habitatge, compaginació familiar i reproductiva, definició d’un currículum i carrera docent i investigadora, plantejament de perspectives laborals, convenis amb altres institucions, ètica científica, model i variables d’avaluació de la qualitat i excel·lència científica, revistes indexades, publicacions obertes, participació i destí dels beneficis morals i econòmics dels resultats de la recerca…).
  Volem anar més enllà, no ens conformem en adaptar-nos a la situació existent. Volem ser pioners en construir un nou model d’Universitat que pugui ser un exemple per d’altres.
  Pere Solà, el nostre candidat a rector, ha afirmat que haurem d’aplicar primer unes mides de xoc pels problemes més punyents (retallades i acomiadaments) i que desprès irem corregint greuges comparatius acumulades i vicis de funcionament per assolir una altra manera de funcionament i gestió mes oberta i democràtica.
  Quan diem una NOVA UAB no fem un eslògan buit de contingut.

  Molt cordialment i solidaria

  Dr. Jordi Estévez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: