Novetats Importants per Recuperar el 5%

Aquests dies ens ha arribat una bona notícia de la UPF, a on les FPI i FPU en fase de contracte han tornat a cobrar els seus salaris sencers i els estan retornant el 5% que els-hi havien tret! L’argument que s’ha fet servir a la UPF es que a les convocatòries d’aquests ajuts, posteriors a la retallada, el sou no havia estat reduït i, per tant, la universitat havia “d’actualitzar” els salaris al nivell no retallat.

Des de l’Assemblea fem una crida a tothom a reclamar el 5%. Per aconseguir-ho, defensem que es poden fer servir tant els arguments utilitzats a la UPF com d’altres que hem resumit a la taula següent, en funció de quan haguéssim entrat en fase de contracte:

Data de Formalització de Contracte

Raons Legals

1

Des de la publicació de qualsevol nova convocatòria posterior als decrets de retallades de Maig de 2010

Cada nova convocatòria actualitza les condicions de les beneficiàries i beneficiaris actius. Ens han de calcular el salari en base a la quantitat bruta íntegra que disposi la darrera convocatòria.

2

Des del 2 de Gener de 2010 (inclòs)

Els decrets en els que es basen les retallades (RD-L 8/2010, D-L 3/2010) no son aplicables donat que no hi ha un sou de referència a 1 de Gener de 2010 sobre el qual es pugui computar la retallada.

3

Abans del 2 de Gener de 2010

L’aplicació de la retallada a beneficiàries i beneficiaris d’ajuts predoctorals de concurrència competitiva, implica l’incompliment de l’obligació dels centres d’adscripció d’abonar els fons d’acord amb les bases reguladores de la subvenció (convocatòria) que estableix la Ley General de Subvenciones.

NOTA: als arguments exposats pels casos 2 i 3, sempre poden afegir-s’hi els del cas 1 pel que fa a la recuperació dels imports retinguts a partir de la data de publicació de la primera convocatòria posterior als decrets de retallades.

Per tenir una informació més detallada dels diferents arguments que es poden esgrimir consulteu el següent enllaç.

També recordem que en el cas del programa FI de la Generalitat de Catalunya, l’AGAUR va emetre instruccions a les universitats per tal que es deixés d’aplicar la retallada del 5% i es retornessin les quanties retingudes a les persones afectades.

De moment, proposem que totes les beneficiàries i beneficiaris dels FPI i FPU o d’altres programes anàlegs (en els que les retribucions salarials no hagin estat disminuïdes a les convocatòries obertes a partir de juny de 2010) que estiguem en fase de contracte ens posem en contacte amb l’Àrea de Personal Acadèmic, Investigador en Formació i de Suport a la Recerca de la UAB (preferentment per correu electrònic), per tal d’exigir que cessi l’aplicació de la retallada i reclamar els imports que ens han retingut de forma irregular.

En funció de la resposta rebuda, ens plantejarem interposar reclamacions formals davant les instàncies competents, per això us demanem que us poseu en contacte a través dels mitjans habituals de l’Assemblea (correu electrònic, xarxes socials, comentari en aquest mateix bloc) per fer un seguiment de les respostes que ens vagin donant.

Com més massiva sigui aquesta reclamació, més possibilitats d’èxit que tindrem!

Anuncis
 1. #1 by Marco on Mai 12, 2012 - 12:21

  Hola a tothom,
  Us volia consultar si els contractes PIF de la UAB també estem inclosos en aquest punt.
  Moltes gràcies

  • #2 by ritxo on Mai 12, 2012 - 14:24

   Hola Marco,
   Segons ens consta, al programa PIF-UAB sí es va retallar el salari de les beneficièries i beneficiaris a la convocatòria. Llavors, malhauradament, en aquest cas no es pot recòrrer a l’actualització que produeixen les noves convocatòries.
   El que sí es podria reclamar son els imports retinguts des del començament de l’aplicació de la retallada fins l’aparició de la convocatòria que va incorporar la retallada (en principi la primera de 2011), utilitzant els arguments que hem publicat sobre la inaplicabilitat dels decrets de les retallades als ajuts predoctorals d’aquest tipus.
   Salutacions!

 2. #3 by Meritxell on Mai 16, 2012 - 10:40

  M’he posat en contacte amb personal acadèmic via mail (a.personal.academic@uab.cat) el dia 8 de maig, i no he rebut cap resposta… Algú més ha reclamat? S’ha obtingut resposta?

  Ahir la Generalitat va anunciar noves retallades als funcionaris:
  http://www.ara.cat/societat/Generalitat-retallades-funcionaris-lendema-eleccions_0_485951973.html

  Repercutiran altra vegada sobre els sous dels FPI i FPU?

  • #4 by ritxo on Mai 16, 2012 - 11:26

   Hola Meritxell,

   De moment, ets la única persona que ens ha informat que s’havia posat en contacte amb personal acadèmic. Estem esperant a veure si rebem més informació de les persones afectades, per endegar noves accions al respecte.

   Pel que fa a la retallada de la Generalitat, fa unes setmanes vam tenir una reunió amb la Secretària General (missatge al facebook del 20 d’Abril) a on s’ens va comentar que malgrat el treballadors de la UAB no som funcionaris de la Generalitat (i molt menys nosaltres com a personal laboral no fixe), el Govern utilitza el terme funcionaris com més li convé i no hi ha seguretat que no ens apliquin la retallada que preveu l’executiu. De totes maneres, la Generalitat no te competències sobre els programes estatals i als afectats del programa FPI els hi van retornar el 5% retingut des del Juny de 2010 (al menys segons ens consta a la UB).

   Gràcies pel teu missatge!

 3. #5 by Albert on Mai 18, 2012 - 14:08

  Bona tarda,

  Ahir a la tarda vaig enviar un mail i m’han contestat això:

  “Benvolguda i benvolgut,

  En resposta al vostre e-mail, us comuniquem que ho estem estudiant i en breu rebreu una resposta.

  Cordialment,


  Àrea de Personal Acadèmic
  Universitat Autònoma de Barcelona”

  A veure si en breu es posen en contacte amb tothom i rebem una bona notícia com als de la UPF.

  • #6 by ritxo on Mai 18, 2012 - 15:19

   Gràcies! Anem fent el seguiment.

 1. Retorn de les retallades del 5% al personal FPI i FPU « Doctorands UAB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: