Proposta d’acord del Claustre de la UAB sobre la matrícula de màster dels estudiants extracomunitaris

El proper 20 de desembre se celebra un nou claustre a la Universitat Autònoma de Barcelona. El darrer va ser el 16 de desembre de fa un any (i per tant l’Equip de Govern està incomplint de manera flagrant el reglament del propi claustre, que diu clarament que se n’han de celebrar un mínim de dos per any).

Dels 12 acords presos al claustre anterior, l’Equip de Govern només n’ha seguit un, i encara de manera parcial i gràcies a la forta pressió de l’Assemblea.

Al proper claustre del 20 de desembre, l’Assemblea de Tercer Cicle torna a presentar quatre mocions. Aquest és el contingut de la

Proposta d’acord del Claustre de la UAB sobre la matrícula de màster dels estudiants extracomunitaris

Mitjançant aquest acord, el Claustre de la UAB insta al Consell de Govern i al Consell Social a eliminar el recàrrec en el preu de matrícula dels estudiants extracomunitaris no residents, de manera que el cost de la matrícula quedi igual per a tots els estudiants, independentment de la seva procedència.

Segons l’Estatut de l’Estudiant Universitari (Real Decreto 1791/2010, de 30 de diciembre, por el que se aprueba el Estatuto del Estudiante Universitario), Art. 4 “No discriminació”,

Tots els estudiants universitaris, independentment de la seva procedència, tenen el dret a que no se’ls discrimini per raó de naixement, origen racial o ètnic.

Segons els Estatuts de la UAB, Art. 3 “Principis d’actuació”,

Per a desenvolupar les seves activitats, la Universitat Autònoma de Barcelona s’inspira en els principis de llibertat, democràcia, justícia, igualtat i solidaritat. És deure de totes les persones integrants de la comunitat universitària, i en particular dels òrgans de govern, atenir-se i donar plena efectivitat a aquests principis.

i Art. 177 “Accés a la Universitat”, punt 3),

Els procediments d’accés i admissió han de respectar els principis de publicitat, igualtat, capacitat i mèrit.

  1. Doctorands UAB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: